…wat een woei.

Ok het is waar we kunnen nog niet tippen aan Nederland als het om een stevige woei gaat de afgelopen weken maar voor Zweedse begrippen hebben we hier ook wind gehad. En echt, ik had het er gister nog met Sjaak over, je kunt beter -19 en een zonnetje hebben dan +2 en windkracht 5, dan voelt het ineens zo achterlijk koud aan, laat staan als het dan ook nog regent… dan gaan ze hier in de kouverlet terwijl de vorstverlet… daar doen ze niet aan. 

Maar goed afgelopen weekend heeft de dooi voor de verandering weer eens de neus om het hoekje gestoken met als gevolg geen weer. Nou ja er was natuurlijk wel weer maar het was prut. Regen, harde wind en onder je voeten een verschrikkelijk zooi.  Even tussen door als ik het dan toch over wind enzo heb, wist je dat de wind die gepaard gaat met het Noorderlicht, de z.g. solar wind met een gangetje van ergens tussen de 250 en 750 km per seconden raast… da’s z’n 30.000 km per min, dan ben je zo de wereld rond. Goed heb je weer wat geleerd vandaag maar daar hadden we het niet over.

Zondagochtend moest ik toch even een keer extra knipperen met de oogjes voordat de koffie doorgelopen was. Ik keek vanuit de keuken naar buiten en dan heb ik een prima zich op de stal alleen ergens viel het me op dat er iets niet klopte vandaag. Er ontbrak er een stukje, het was nog vroeg dus moest even goed kijken maar jawel… de staldeur lag eruit! En nou zijn dat niet van die kinderachtige schuurdeurtjes die je bij de plaatselijk buurt bouwmarkt koopt, nee dat zijn natuurlijk van die loei zware ondingen die een beetje bombardement wel doorstaan, maar wind vond deze minder leuk.

Maar ja ‘s morgens om half 7 doe je hier nog niet zoveel, althans niet buiten, dus eerst maar eens rustig genieten van ook belangrijke zaken. Toen dat afgehandeld was kon ik geen smoesjes meer verzinnen om niet in de stromende regen naar buiten te hoeven en heb ik de schade eens vakkundig opgenomen. Tot mijn stomme verbazing was er helemaal geen schade. Ja inderdaad de deur lag plat op zijn ruggetje in de stal i.p.v. dat die fier rechtop in het kozijn stond maar niks geen afgebroken schanieren, kozijnen of wat er verder maar aan deuren kapot zou kunnen gaan. Echt ik snap er nog steeds niks van maar dat was ook niet zo belangrijk, dat gebeurd wel vaker, maar dat ding moest weer op zijn plek op een of andere manier.

Met behulp van wat ouderwetse til technieken (jawel de hefbouw techniek), kon ik dat zware ding met wat gepuf en gekreun weer krijgen waar die hoort, ik ben nou eenmaal niet als Tarzan geboren en mijn bouwkundige kwaliteiten zijn alom beroemd… die heb ik nou niet echt of beter gezegd echt niet. Ik geef het eerlijk toe op klus gebied ben ik niet echt de handigste van het stel. Je zou kunnen zeggen dat ik op dat gebied nog zou struikelen over draadloos internet, zo onhandig. Maar ik doe wel altijd mijn best hoor dat je niet denkt dat ik niet wil en dat vind ik dan zelf wel weer een pluspuntje. 

Maar het heeft ook zo zijn voordelen want voordat ik verhuisde werd ik zelden gebeld als er een serieuze klus gedaan moest worden bij iemand. En de beweringen dat een man met 2 rechterhanden een uitkomst is, geloof ik ook nog niet zo., dus ik mis niks.

Lijkt me duidelijk, niet mijn handschoenen

Maar 2 rechterhanden lijkt me nou juiste reuze onhandig. Probeer maar eens een doos op te tillen of iets dergelijks met 2 rechterhanden, dat gaat hem niet worden (met 2 linker trouwens ook niet). Maar zoals gezegd ik probeer het en soms, zoals in dit geal met de staldeur is het helemaal gelukt. De aanhouder wint zullen we maar denken. En daarbij komt, als ik het niet doe gebeurd het ook niet dus ik zal wel moeten.

Ik was blij dat de deur er weer in zat zodat die vriendelijke dames in de stal verder ook een prettige en vooral droge dag hadden. Je moet er een beetje zuinig op zijn op die beestjes, je weet maar nooit of er nog barre tijden komen en ik ben een tweede hands vegetariër, ja dat bestaat echt. De schaap eet het gras. Ik eet het schaap. Dus voorlopig ben ik lief voor die beestjes.

Maar door dat gepruts met de deur ben ik er wel achter gekomen waarom ik zo ’s avonds zo vroeg al zin heb in mijn bed, dat komt namelijk van het schaapjes tellen heb ik bedacht, dat doe ik namelijk als ik ze naar hun nachtverblijf stuur. Ja soms zijn dingen echt heel simpel uit te leggen.

Inmiddels schiet het mooi op dat de visite uit Nederland komt dus heb ik afgelopen weekend ook maar gebruikt om een boodschappenlijst(je) door te geven. Ze blijven maar 2 dagen maar de koffer weegt inmiddels al ruim16 kg is me toevertrouwd dus we gaan de goede kant op. Ik laat me graag verrassen maar zoveel drop had ik nou ook weer niet op het verlanglijstje gezet, wat niet zegt dat het niet op komt natuurlijk want daar hoef ik geen moeite voor te doen. Maar ben benieuwd wat er allemaal nog meer deze kant op komt… ik hoop een stapel Donald Ducks, want de Kalle Anka zoals die hier heet is toch net ff anders. We gaan het meemaken. 

De verbouwing beneden schiet al aardig op. De slaapkamer is klaar, de badkamer zo goed als en ook de eetkamer kun je weer zonder je te schamen tonen aan gasten. 2 weken geleden is het “fornuis” gekomen. Echt een prachtig ding, mooi strak in de lak en een keramische plaat erop, en dan stoken op hout, echt een top ding. Alleen en daar komen we weer bij het Tarzan gedoe… dat ding is zo lomp zwaar terwijl die helemaal niet zo groot is. Hoe die naar binnen moet komen? Door de deur ja dat snap ik ook maar dat wordt nog wel een dingetje. Maar vandaag niet meer 1 hernia per dag is wel voldoende. Heb dan wel een echte massage stoel in huis maar de uitvinder daarvan moet met terugwerkende kracht 5 jaar naar een strafkamp gestuurd worden dat is geen klachten herstellend massage geval dat is een martel werktuig .

Nee doe mij dan maar gewoon 2 handen en in dat geval maakt het me niet uit of het 2 rechter- of linkerhanden zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s